Dolf Jansen

Nieuws

28 nov: Claudia, Jack en Dolf op 3FM

Voordat Claudia de Breij bij 3FM stopt met haar radioprogramma Claudia d'r Op, organiseert ze vrijdag 28 november eerst nog een reünie-uitzending met voorgangers Dolf Jansen en voormalig VARA-coryfee Jack Spijkerman. 

Het drietal gaat het programma samen presenteren, kondigt ze vrijdag aan op de zender.

Spijkerman en Jansen presenteerden in de jaren tachtig en negentig afwisselendDe Steen en Been Show. Onderdeel van de cabareteske radioshow was dat Spijkerman gekke wensen van luisteraars in de uitzending vervulde.

Dit gebeurde onder het mom Heb je een wens, vraag het de VARA. Deze radiorubriek keert eenmalig terug ter gelegenheid van het naderende afscheid van Claudia de Breij.

Ze riep luisteraars vrijdagmiddag op alvast wensen in te sturen via Twitter. In de reünie-uitzending wil De Breij ook terugblikken op hoogtepunten uit de programma's die Spijkerman en Jansen presenteerden. Spijkerman veroorzaakte in 2005 veel ophef toen hij de overstap maakte naar commerciële televisie.

Herdenking 10-11 MH17

Dagen zonder jou


Er zijn dagen

Dat ze vragen

hoe het gaat en wat je doet

Er zijn dagen

Dat je antwoordt

ze bedoelen het zo goed

 

Er zijn dagen

Die vervagen

Niks gebeurt en niks gedaan

Er zijn dagen

Met een glimlach

Die heel even mag bestaan

 

Er zijn dagen

Van gedachten

Aan een dader of aan God

Er zijn dagen

Zonder reden

Wat niet stuk is moet kapot

 

Er zijn dagen

Vol van krachten

Uit het diepste van je ziel

Er zijn dagen

Dat je trots bent:

dat je wankelt maar niet viel

 

Er zijn dagen

Van verzuchten

Wie hij was en wat zij kon

Er zijn dagen

Grauw en donker

de herinnering aan zon

 

Er zijn dagen

Dat die luchten

breken voor een flardje blauw

Er zijn dagen

Dat je weet

er zijn geen dagen zonder jou

 

er zijn geen dagen zonder jou

17 okt: Dolf bij PAUW

Dolf Jansen te gast bij PAUW. Vrijdag 17 oktober was Dolf te gast om te praten over zijn Oudejaarsconference. Zijn Oudejaars is nog te zien tm 31 december. Kijk de uitzending hier terug. 

Gouden Radio Ring nominatie voor Afslag Thunderroad

Lieve beste geachte luisteraar, er worden best veel prachtige radioprogramma's gemaakt in Nederland, en het zou wel heel bizar zijn als ik er maar klakkeloos (en voetstoots ook) vanuit ging dat Afslag Thunder Road, elke zondagavond @npoRadio6-soul&jazz, van al die programma's het aller allerbeste is, en dat jij (u) om die reden op mij zou moeten stemmen. Voor de GOUDEN RADIORING. Het mag, natuurlijk, het zou me verheugen, er zijn mensen die het 'terecht' zouden noemen of die bekroning met 'eindelijk!' zouden verwelkomen, maar ik leg me nu al neer bij elk oordeel en stemgedrag dienaangaande.....als u (je) maar weer luistert, aanstaande zondag, bye, dolf

Gedichten TOPVORM

Na de uitzending van TOPVORM kamen er veel vragen over de teksten van mijn gedichten 'Freefall' en 'Ogen'. 

Hier de teksten van beiden gedichten:

 

FREEFALL

You can carefully proceed, ignore all that you need. Try hard not to feel. Keep your eyes on the road, your hands upon the wheel.

You can live your life on hold, just doing what you’re told. Try to be close to true. And listen to what’s supposed to be all for the best for you.

You can stay this side of the track and always watch your back. Try not to live but survive and in the end look back sadly on what could have been your life.

Or, you can open up, let it rip. You run, you stumble, you slip. You float through the sky freefall. Just so you know, it’s there and I feel it all. Thank you.

 

OGEN

Met gesloten ogen wordt alles mooier. Je woorden, je lach, elk moment, deze dag. Het allermooiste zie je omdat je niet kijken mag.

Met gesloten ogen wordt alles echter. Het donker, het licht, je geur, je gezicht. Het allermooiste zie je met je ogen dicht.

Met gesloten ogen wordt alles lichter. Zo groot soms, zo klein. Het genot en de pijn. Het allermooiste is niet het zien, maar het zijn.

17 mei: Dolf Jansen in Topvorm: TV première bij VARA

Immense röntgenfoto’s van voeten en gewrichten. Dolf is een fervent hardloper en blijkt geobsedeerd door zijn lichaam. Je lijf is je ultieme vrijheid. Je mag en kunt er mee doen wat je wilt. Dit is een van de uitgangspunten van de voorstelling Topvorm. Jansen is inmiddels de vijftig gepasseerd en zoekt in zijn cabaretvoorstelling uit in hoeverre hij zelf nog in topvorm is. Ook gaat Jansen de dialoog met het publiek aan. Een half woord uit de zaal is genoeg voor een stroom aan associaties, eigen verhalen of een ter plekke bedachte kwinkslag. Gesprekjes komen voort uit oprechte interesse en verwondering. Kortom: anderhalf uur lang verhalen, improvisatie, hilariteit tot voorbij het balkon, poëzie, audiofragmenten van pijn en genot en een rusthartslag van 38. Cabaret! Theater! Heel heel diep gaan!

Op zaterdag 17 mei wordt deze voorstelling voor het eerst door de VARA uitgezonden om 20.30 uur op Nederland 1.

Daarna kun je het hier terugkijken.