Dolf Jansen

Nieuws

17 okt: Dolf bij PAUW

Dolf Jansen te gast bij PAUW. Vrijdag 17 oktober was Dolf te gast om te praten over zijn Oudejaarsconference. Zijn Oudejaars is nog te zien tm 31 december. Kijk de uitzending hier terug. 

Gouden Radio Ring nominatie voor Afslag Thunderroad

Lieve beste geachte luisteraar, er worden best veel prachtige radioprogramma's gemaakt in Nederland, en het zou wel heel bizar zijn als ik er maar klakkeloos (en voetstoots ook) vanuit ging dat Afslag Thunder Road, elke zondagavond @npoRadio6-soul&jazz, van al die programma's het aller allerbeste is, en dat jij (u) om die reden op mij zou moeten stemmen. Voor de GOUDEN RADIORING. Het mag, natuurlijk, het zou me verheugen, er zijn mensen die het 'terecht' zouden noemen of die bekroning met 'eindelijk!' zouden verwelkomen, maar ik leg me nu al neer bij elk oordeel en stemgedrag dienaangaande.....als u (je) maar weer luistert, aanstaande zondag, bye, dolf

Gedichten TOPVORM

Na de uitzending van TOPVORM kamen er veel vragen over de teksten van mijn gedichten 'Freefall' en 'Ogen'. 

Hier de teksten van beiden gedichten:

 

FREEFALL

You can carefully proceed, ignore all that you need. Try hard not to feel. Keep your eyes on the road, your hands upon the wheel.

You can live your life on hold, just doing what you’re told. Try to be close to true. And listen to what’s supposed to be all for the best for you.

You can stay this side of the track and always watch your back. Try not to live but survive and in the end look back sadly on what could have been your life.

Or, you can open up, let it rip. You run, you stumble, you slip. You float through the sky freefall. Just so you know, it’s there and I feel it all. Thank you.

 

OGEN

Met gesloten ogen wordt alles mooier. Je woorden, je lach, elk moment, deze dag. Het allermooiste zie je omdat je niet kijken mag.

Met gesloten ogen wordt alles echter. Het donker, het licht, je geur, je gezicht. Het allermooiste zie je met je ogen dicht.

Met gesloten ogen wordt alles lichter. Zo groot soms, zo klein. Het genot en de pijn. Het allermooiste is niet het zien, maar het zijn.

17 mei: Dolf Jansen in Topvorm: TV première bij VARA

Immense röntgenfoto’s van voeten en gewrichten. Dolf is een fervent hardloper en blijkt geobsedeerd door zijn lichaam. Je lijf is je ultieme vrijheid. Je mag en kunt er mee doen wat je wilt. Dit is een van de uitgangspunten van de voorstelling Topvorm. Jansen is inmiddels de vijftig gepasseerd en zoekt in zijn cabaretvoorstelling uit in hoeverre hij zelf nog in topvorm is. Ook gaat Jansen de dialoog met het publiek aan. Een half woord uit de zaal is genoeg voor een stroom aan associaties, eigen verhalen of een ter plekke bedachte kwinkslag. Gesprekjes komen voort uit oprechte interesse en verwondering. Kortom: anderhalf uur lang verhalen, improvisatie, hilariteit tot voorbij het balkon, poëzie, audiofragmenten van pijn en genot en een rusthartslag van 38. Cabaret! Theater! Heel heel diep gaan!

Op zaterdag 17 mei wordt deze voorstelling voor het eerst door de VARA uitgezonden om 20.30 uur op Nederland 1.

Daarna kun je het hier terugkijken.

27 april: Museumgasten

Aanstaande zondag zit Museumgasten in Kunstuur met het van Gogh Museum met o.a. Dolf Jansen.

Museumgasten wordt uitgezonden tussen 18.50 en 19.40 op Nederland 2.

Wil je het terugkijken? Klik hier.

18 april: Dolf bij Raymann

Zondag 18 april om 23:10 op Ned3 Zo:Raymann

Deze week staat cabaretier Dolf Jansen op het podium. In de Identiteit van Nederland bespreekt hij zijn passie en de fascinatie die Nederlanders hebben met hardlopen. 

Terugkijken? Klik hier.

Beroemde Headbangers: Dolf Jansen

Het is zoeken naar een speld in een hooiberg, maar er zijn prominente Nederlanders die er geen geheim van maken diepgewortelde gevoelens voor muziek met stevige gitaren te hebben. Toch zijn er mensen die er trots op zijn een verfijnde smaak voor onsubtiele herrie te hebben en dan verdienen ze het wat ons betreft ook meteen om jouw sympathie te mogen gaan winnen, hoe ver hun wereld soms ook van de jouwe af lijkt te staan. Je eerste raakvlak heb je alvast, verderop kun je lezen of je er nog meer hebt. Wij van Lords of Metal hebben zo'n speld gevonden en dat is deze maand in onze rubriek Beroemde Headbangers cabaretier, presentator, hardloper en snelprater Dolf Jansen.

Je moet wel onder een steen geleefd hebben om Dolf Jansen niet te kennen. Zijn scherpe en razendsnelle humor heeft mij vanaf de eerste kennismaking altijd mateloos geboeid. Daarnaast is hij zo ontzettend veelzijdig en angstaanjagend energiek, dat het lijkt of hij de eeuwige jeugd heeft. En zo leeft hij ook. Op 12 februari 2014, de dag dat Stefan Groothuis de 1.000 meter schaatsen in Sochi won, zag ik Dolfs voorstelling Topvorm. En in topvorm is hij inderdaad nog altijd. Hij is een vervent fan van Springsteen en soul. Maar ondanks dat hij geen uitgesproken rocker is, heeft hij daarnaast ook wat lijntjes in zijn muzieksmaak waar wij wat raakvlakken zien. Vooral als je van punk houdt.

Lees het hier terug.

Loop mee met Dolf Jansen langs het parcours van de Groene van Amsterdam!

Speciaal voor de Groene van Amsterdam gaat cabaretier en tophardloper Dolf Jansen met ondersteuners van de Groene een deel van het parcours verkennen op 15 maart om 16:00. Iedereen die voor 14 maart 12:00 een bijdrage heeft geleverd aan de crowdfunding campagne, kan meelopen. Doe daarom vandaag nog mee!

Interessant voor 10km en marathon lopers

Maak je op voor een inspirerende duurloop met een paar pittige versnellingen. Word je moe? We rusten een paar keer uit om onze dynamische rek -en strekoefeningen te doen. Abdelkader Benali loopt ook mee om achterblijvers van peptalks te voorzien!  We zullen er voor zorgen dat het voor de 10km lopers en de marathon lopers beiden interessant wordt.

Koop je ticket en extra's

Meld je daarom nu aan voor de 10km (met shirt of training van AAC), de marathon (met shirt of marathontraining met Loopqlub), volledig voorbereid aan de start met hotel+ pasta-avond of een van de andere mooie tegenprestaties die hier aan de linkerkant staan vermeld.

Tot zien op 15 maart,

Dolf Jansen
Team van de Groene van Amsterdam