Dolf Jansen

Nieuws

15 dec:Dolf bij Raymann is Laat!

Tante Es ontvangt in deze laatste uitzending van het seizoen: Dolf Jansen! Hij werd bekend als de ene helft van het duo Lebbis & Jansen en staat inmiddels alweer jaren solo op de planken als cabaretier! Momenteel staat deze fervent hardloper in theaters met zijn voorstelling ‘Topvorm’. In Daar Bij Die Molen ontvangt Jörgen presentator en voormalig nieuwslezer Philip Freriks. Het is december, dus Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt er weer aan. Jörgen praat met Philip over taal en taalgebruik. In Quintis’ Provincietour gaat Quintis Ristie naar het kleinste bewoonde eilandje van Nederland: Tiengemeten, bekend van onder meer het Rien Poortvlietmuseum. Hoe is het gesteld met de kennis over de eilanden? Edsel en zijn assistente Coassistencia testen het bij mensen in de zaal en online bij jou. Deze week een primeur: tien dagen voor Kerstmis sluiten wij de show af met ‘X-Mas Every Day’, de kerstsingle van niemand minder dan onze eigen Coassistencia: Jasmine Sendar! Zoals iedere zondag bespreken De Pappies de actualiteit. 

Zondag 15 december Ned 3 om 23:15. 

Terugkijken

Dolf Jansen doneert opbrengst show aan giro 555

De recette van de voorstelling Topvorm komende woensdag in Hoogeveen wordt door hem overgemaakt naar het goede doel. Maandag werd bekend dat de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) geld dat binnenkomt op giro 555, naar de Filipijnen te sturen om daar noodhulp te verlenen.

Dolf twittert: "Om iets te doen: de recette van woensdag Hoogeveen gaat volledig naar giro555 voor de Filipijnen. En ik roep collega's ter cabaret en ondernemers/bedrijven anderszins op iets vergelijkbaars te doen.. ."

Directe reden voor de SHO om giro 555 open te stellen, is het hoge aantal slachtoffers en de enorme schade die de tyfoon aanrichtte. "De toegebrachte schade is enorm en het aantal dodelijke slachtoffers wordt geschat op tienduizend'', aldus de SHO.

8 nov: Documentaire 25 jaar Spijkers met koppen

Het 25-jarig jubileum van Spijkers met Koppen gaat niet onopgemerkt voorbij. Na een radio-marathon volgt nu een tv-documentaire over een kwarteeuw Spijkers met koppen. 

Maakster Hetty Nietsch blikt terug op de historie van dit radiofragment via maar liefst 21 interviews met o.a. Karin Bloemen, Paul Groot, Erik van Muiswinkel, Jeroen Merwijk en Ilse de Lange. 

Het programma volgde destijds het links-activistische In de Rooie Haan op. Spijkerman wilde iets lossers maken, meer bestemd voor publiek, en haalde veel jonge cabaretiers naar het programma. 

Hetty Nietsch: 'Hij heeft daarmee de toon gezet. Het was echt een kweekvijver'. 

Felix Meurders en Dolf Jansen zijn de huidige presentatoren van het radioprogramma.

Dolf Jansen: ‘Spijkers met koppen heeft een heel sterke vorm, een mix van zaken. Live radio, dat om te beginnen, met zowel serieuze gesprekken, als cabaret, als een bandje, dat werkt gewoon goed. VVD'ers heb ik graag aan tafel, daar kun je lekker tegenaan gaan. Ze zijn zo overtuigd van hun gelijk, dat levert altijd leuke gesprekken op. Politici komen hier binnen in een trui in plaats van een jasje, ze zijn onderweg naar de golfbaan of gaan na de uitzending naar de korfbalwedstrijd van hun dochter kijken. Dat maakt hen meer ontspannen. Het is de kunst om mensen op een prettige manier op een ander been te zetten, met hopelijk een ander, beter, eerlijker verhaal; we geven het gesprek een draai zodat ze van hun verkooppraatje af gaan.'

De documentaire is vrijdag 8 november te zien op Nederland 2 om 20.55 uur.

Do 18 okt: Dolf Jansen bij P&W over Oxfam campagne

Vanavond schuift Dolf aan tafel bij Pauw & Witteman, om aandacht te schenken aan zijn campagne voor Oxfam Novib.
Al meer dan 10 jaar zet Dolf zich in voor Oxfam Novib. Zo hangt Dolf per oktober in de bushokjes om de waarheid over suiker en landjepik aan de kaak te stellen. Dat doet hij voor de campagne Behind the Brands
Wil jij je ook inzetten voor een betere wereld? Roep HIER je favoriete merk op beter om te gaan met mens en milieu. 

Pauw & Witteman is elke werkdag te zien op Nederland 1 om 23.00 uur. 

The Bitter Taste of Sugar

Met de actie The Bitter Taste of Sugar roept Oxfam Novib alle Nederlanders op om in actie te komen tegen landjepik. Onze supporters Dolf Jansen en Maxi Jazz zeggen ongesuikerd waar ’t op staat.

Oxfam Novib-ambassadeur Dolf Jansen en Oxfam-supporter Maxi Jazz (ja, die van Faithless) moedigen iedereen aan om zich te uiten tegen het landbeleid van Coca-Cola, PepsiCo en het in Nederland minder bekende Associated British Foods.

Waarom? Omdat de suiker in de frisdranken van deze drie multinationals te vaak afkomstig is van land dat is ingepikt van boeren in ontwikkelingslanden. Hele dorpen verliezen zo hun bron van voedsel en inkomen. Samen voeren we de druk op tegen dit ‘landjepik’. Misschien kom je Dolf en Maxi wel tegen als posterboys op grote abri’s bij jou in de buurt. Zij lieten hun statement op beeld vastleggen door de internationaal beroemde fotograaf Carli Hermès. Cabaretier Dolf Jansen doet als ambassadeur met veel van onze projecten en campagnes mee, bijvoorbeeld in de succesvolle Groene Sint-actie voor eerlijke chocola. Rapper Maxi jazz is al jarenlang supporter van Oxfam. Hij was onder meer actief tijdens Live 8 en bij de G8-top in Duitsland. Momenteel treedt hij vrijwillig op als DJ in de Oxjam Music events in Engeland. Fotograaf Chris Bode maakte een mooie Behind the Scenes reportage van de fotosessie met Maxi en Dolf.

 

Dolf Jansen maakt zich niet kwaad

Dagblad van het Noorden ****
Jacques d’Ancona heeft alvast een fraaie vier-sterrenrecensie geschreven over TOPVORM:

Dolf Jansen maakt zich niet kwaad
“Dolf Jansen loopt geen enkel risico als hij Topvorm laat noteren als titel. Hij is te goed, te geroutineerd en te gekwiekst, om met deze term een laffe pose neer te zetten in de krant van ‘kijk eens hoe knap ik dit doe.’ (…) Jansen is in Topvorm de man van verrassende en soms meeslepende verhalen, uitgetekend in scherpe, komische observaties en tere poëzie. (…) dialogen met de zaal. Diverse cabaretiers doen dat. Dolf Jansen is vrijwel de enige die van zulke gesprekken onversneden cabaret en uitgelijnde verbindingen boetseert. Snel en alert, zonder mensen voor paal te zetten. (…) Absurdistisch geestig en effectief. Hij knoopt er confronterende, persoonlijke notities aan vast. Onderhoudend en amusant. Soms op grond van de stelling: “Ik ga door, als jullie niks te vertellen hebben.” 

Dolf Jansen te gast bij Pauw & Witteman

1 oktober is Dolf Jansen te gast bij Pauw & Witteman. Hij zal het onder andere hebben over de jubileumuitzending van Spijkers met Koppen. Presentatoren Dolf Jansen en Felix Meurders reisden, ter ere van hun 25-jarig bestaan, het land door voor een serie regionale uitzendingen van Spijkers met Koppen. Het publiek kon er gratis bij zijn. Ook 25 oktober schuift Dolf aan tafel bij Pauw & Witteman, maar deze keer zal het gaan over zijn nieuwe voorstelling TOPVORM die 30 oktober in première gaat in de Vest te Alkmaar.

5 okt Jubileum Spijkers met Koppen

Voor veel cabaretiers en columnisten was ‘Spijkers met Koppen’ de springplank naar het grote publiek, of een groter publiek, of publiek… In dit radioprogramma werden typetjes uitgebouwd, grappen verfijnd en kreeg de realiteit er van langs in eigenzinnige columns en commentaren. En nog steeds is Spijkers week na week een kweekvijver voor jong (en ouder) satirisch talent. In deze speciale radio-uitzending vanuit De Kleine Komedie praat ‘Spijkers met Koppen’-presentator Dolf Jansen met onder andere Marc-Marie Huybregts, Jack Spijkerman, Erik van Muiswinkel, Jan Jaap van der Wal, Lebbis en Karin Bloemen over cabaret van het inmiddels 25 jaar oude radioprogramma.  Hoe ver mag je gaan als cabaretier? En wanneer ga je verder? Bestaat radio-humor? En waarom komt die nooit op tv? Dwars door de gesprekken heen: muziek, cabaret, oude fragmenten en historische columns. Plus Wim Daniels-zinnen die u alleen bij Spijkers kunt horen. En waar nodig, levert Beans and Fatback vuige swing en rock’n roll…

Locatie:   De Kleine Komedie Amsterdam
Datum: 5 oktober 2013
Tijd aanwezig: Tussen 15.00 en 15.30 uur
Start uitzending:           16.00 uur (duurt tot 18.00 uur)
Prijs: € 15,-

Erbij zijn?


6 sept Dolf bij BNR The Friday Move

Vrijdagmiddag 6 september is Dolf hoofdgast bij BNR's The Friday Move. BNR Nieuwsradio luidt wekelijks het weekend in met The Friday Move, gepresenteerd door Wilfred Genee. De muziek wordt iedere week verzorgd door BNR huisjock Thomas Robson.Luister vanmiddag van 16:00 - 18:00 naar BNR.