Dolf Jansen

Nieuws

Dolf Jansen nieuwe columnist Vroege Vogels

Het NPO Radio 1-programma ‘Vroege Vogels’ heeft cabaretier Dolf Jansen vastgelegd als nieuwe columnist dit jaar. Aanstaande zondag 4 januari is zijn debuut te beluisteren. Nadat Midas Dekkers zijn serie van 1.250 columns voor het VARA-programma stopte, is er wekelijks een andere columnist te horen. Op de eerste zondag van de maand echter is er even vastigheid: vanaf nu is dat Dolf. De energiekste man in het Nederlandse cabaret die alle kleuren haar en brillen heeft versleten, maar speciaal voor ‘Vroege Vogels’ twaalf keer de kleur groen aanneemt.

In vorige jaren waren schrijver Koos van Zomeren, bioloog Kees Moeliker en actrice Lies Visschedijk de maand-ankers in het natuur- en milieuprogramma. Dolf belooft alle aspecten van natuur en milieu aan te pakken en niets te ontzien. Toch heeft hij een speerpunt: ‘De eigen keuzes van mensen. Dingen die je zelf kan veranderen, omdat de politiek het toch niet doet. Wat kan je als eenling of in een groep, een straat, de provincie of de buurt bereiken? Ik sprak laatst met professor Jan Rotmans over kantelpunten en dit is er zo eentje. Nog één? Dat we voor geen enkel product de ware prijs betalen. Allerlei effecten van vlees of een auto of je huis worden niet meegenomen in de prijs die je betaalt. Zeker als je denkt aan klimaat of milieu.’

 

30 dec: 20:15 Oudejaars 2014 online

Het is zover, dinsdag 30 december 2014, een nu al en in ieder geval voor mij historisch moment: ik zet mn volledige Oudejaars 2014 online op het bijkans oneindige internet, om kwart over 8 vanavond, dat is rond 20uur15. Inegraal. Helemaal. Ter stream en download, wat je maar wilt. Op dolfjansen.com natuurlijk, waar anders...?! Enjoy, and happy 2015! 

Het jaar is afgelopen / de statistieken opgemaakt... zongen lebbisenjansen ooit. Ik doe geen statistieken, wel een oudejaars (zie dolfjansen.com voor stream en/of download) en natuurlijk een fijn lijstje met de .. beste liedjes van 2014. Geniet ervan, en tot (elke) zondagavond, ter radio6.nl, voor AfslagThunderRoad.. (net niet alles staat erbij, wegens spotify enzo, van Sons of Bill wilde ik Road to Canaan plaatsen, van Love and Logic, ipv daarvan n ouder liedje; en ik wilde graag Stef Bos' Beter mens erbij zetten en Alles komt goed van de Dijk, maar, afijn...) Allemaal op oudejaars2014.dolfjansen.com

Oudejaars 2014 online

De Oudejaars 2014 van Dolf Jansen is vanaf dinsdag 30 december vanaf 20:15 HIER te zien.

 

"De voorstelling is niet op televisie te zien", legt Dolf uit. "Maar ik vind het wel leuk als mensen die om wat voor reden dan ook niet naar het theater zijn gekomen en het wel willen zien, er toch anderhalf uur plezier aan kunnen beleven."

De cabaretier maakt dit jaar voor de 26e keer een voorstelling waarin hij het jaar doorneemt. De eerste twintig jaar deed hij het met maatje Lebbis. Maar sinds het duo uit elkaar ging, is Jansen alleen verdergegaan met het doornemen van het jaar.

"De VARA heeft dit jaar Youp van 't Hek gevraagd de Oudejaars op televisie te doen, en hij heeft al vaker bewezen het heel goed te doen op die plek", legt Jansen uit. "Maar bij de commerciëlen voel ik me niet thuis. En ik zou het jammer vinden als de show helemaal verloren ging. Daarom leek dit mij een prima oplossing, gezien alle mogelijkheden die nieuwe media tegenwoordig bieden."

Jansen speelt zijn oudejaarsvoorstelling De Nieuwsjager nog tot en met 31 december in de theaters.

28 nov: Claudia, Jack en Dolf op 3FM

Voordat Claudia de Breij bij 3FM stopt met haar radioprogramma Claudia d'r Op, organiseert ze vrijdag 28 november eerst nog een reünie-uitzending met voorgangers Dolf Jansen en voormalig VARA-coryfee Jack Spijkerman. 

Het drietal gaat het programma samen presenteren, kondigt ze vrijdag aan op de zender.

Spijkerman en Jansen presenteerden in de jaren tachtig en negentig afwisselendDe Steen en Been Show. Onderdeel van de cabareteske radioshow was dat Spijkerman gekke wensen van luisteraars in de uitzending vervulde.

Dit gebeurde onder het mom Heb je een wens, vraag het de VARA. Deze radiorubriek keert eenmalig terug ter gelegenheid van het naderende afscheid van Claudia de Breij.

Ze riep luisteraars vrijdagmiddag op alvast wensen in te sturen via Twitter. In de reünie-uitzending wil De Breij ook terugblikken op hoogtepunten uit de programma's die Spijkerman en Jansen presenteerden. Spijkerman veroorzaakte in 2005 veel ophef toen hij de overstap maakte naar commerciële televisie.

Herdenking 10-11 MH17

Dagen zonder jou


Er zijn dagen

Dat ze vragen

hoe het gaat en wat je doet

Er zijn dagen

Dat je antwoordt

ze bedoelen het zo goed

 

Er zijn dagen

Die vervagen

Niks gebeurt en niks gedaan

Er zijn dagen

Met een glimlach

Die heel even mag bestaan

 

Er zijn dagen

Van gedachten

Aan een dader of aan God

Er zijn dagen

Zonder reden

Wat niet stuk is moet kapot

 

Er zijn dagen

Vol van krachten

Uit het diepste van je ziel

Er zijn dagen

Dat je trots bent:

dat je wankelt maar niet viel

 

Er zijn dagen

Van verzuchten

Wie hij was en wat zij kon

Er zijn dagen

Grauw en donker

de herinnering aan zon

 

Er zijn dagen

Dat die luchten

breken voor een flardje blauw

Er zijn dagen

Dat je weet

er zijn geen dagen zonder jou

 

er zijn geen dagen zonder jou