Dolf Jansen

Nieuws

28 nov: Claudia, Jack en Dolf op 3FM

Voordat Claudia de Breij bij 3FM stopt met haar radioprogramma Claudia d'r Op, organiseert ze vrijdag 28 november eerst nog een reünie-uitzending met voorgangers Dolf Jansen en voormalig VARA-coryfee Jack Spijkerman. 

Het drietal gaat het programma samen presenteren, kondigt ze vrijdag aan op de zender.

Spijkerman en Jansen presenteerden in de jaren tachtig en negentig afwisselendDe Steen en Been Show. Onderdeel van de cabareteske radioshow was dat Spijkerman gekke wensen van luisteraars in de uitzending vervulde.

Dit gebeurde onder het mom Heb je een wens, vraag het de VARA. Deze radiorubriek keert eenmalig terug ter gelegenheid van het naderende afscheid van Claudia de Breij.

Ze riep luisteraars vrijdagmiddag op alvast wensen in te sturen via Twitter. In de reünie-uitzending wil De Breij ook terugblikken op hoogtepunten uit de programma's die Spijkerman en Jansen presenteerden. Spijkerman veroorzaakte in 2005 veel ophef toen hij de overstap maakte naar commerciële televisie.

Herdenking 10-11 MH17

Dagen zonder jou


Er zijn dagen

Dat ze vragen

hoe het gaat en wat je doet

Er zijn dagen

Dat je antwoordt

ze bedoelen het zo goed

 

Er zijn dagen

Die vervagen

Niks gebeurt en niks gedaan

Er zijn dagen

Met een glimlach

Die heel even mag bestaan

 

Er zijn dagen

Van gedachten

Aan een dader of aan God

Er zijn dagen

Zonder reden

Wat niet stuk is moet kapot

 

Er zijn dagen

Vol van krachten

Uit het diepste van je ziel

Er zijn dagen

Dat je trots bent:

dat je wankelt maar niet viel

 

Er zijn dagen

Van verzuchten

Wie hij was en wat zij kon

Er zijn dagen

Grauw en donker

de herinnering aan zon

 

Er zijn dagen

Dat die luchten

breken voor een flardje blauw

Er zijn dagen

Dat je weet

er zijn geen dagen zonder jou

 

er zijn geen dagen zonder jou

17 okt: Dolf bij PAUW

Dolf Jansen te gast bij PAUW. Vrijdag 17 oktober was Dolf te gast om te praten over zijn Oudejaarsconference. Zijn Oudejaars is nog te zien tm 31 december. Kijk de uitzending hier terug. 

Gouden Radio Ring nominatie voor Afslag Thunderroad

Lieve beste geachte luisteraar, er worden best veel prachtige radioprogramma's gemaakt in Nederland, en het zou wel heel bizar zijn als ik er maar klakkeloos (en voetstoots ook) vanuit ging dat Afslag Thunder Road, elke zondagavond @npoRadio6-soul&jazz, van al die programma's het aller allerbeste is, en dat jij (u) om die reden op mij zou moeten stemmen. Voor de GOUDEN RADIORING. Het mag, natuurlijk, het zou me verheugen, er zijn mensen die het 'terecht' zouden noemen of die bekroning met 'eindelijk!' zouden verwelkomen, maar ik leg me nu al neer bij elk oordeel en stemgedrag dienaangaande.....als u (je) maar weer luistert, aanstaande zondag, bye, dolf