Dolf Jansen

Nieuws

14

Als volwassen mannen op het tankstation

tranend over je praten

Het zelfs Rotterdammers niet lukt

deze Ajaxied te haten

 

 Als jouw interpretatie van onze taal

iedereen doet zwijgen

En je als enige van de 22 het gras

wist te ontstijgen

 

Als iedereen die Messi beter vindt

een beetje staat te liegen

En je nooit getackeld werd omdat

je leek te vliegen

 

Als elke bal in de wereld er alles

voor deed of zou doen

Nog 1 x te worden gestreeld door

jouw buitenkantje linkerschoen

 

Als je het nummer 14 tot symbool wist

om te vormen

Het bij REAL MADRID liet regenen

en bij der Manschaft stormen

 

Als van Betondorp tot Barcelona

iedereen je kent

Dan weet ik dat je geen voetballer was

maar een kunstenaar bent

11 feb: Dolf in DWDD

Meer dan 2,7 miljoen kijkers voor de eerste Nederlandse editie van het Correspondents' Dinner gisteren! Twan Huys daagde in 2011 premier Rutte uit om naar Amerikaans voorbeeld tijdens een diner een speech te houden, waarin hij op grappige wijze pers en politiek op de hak neemt. Obama is er steengoed in, gisteren liet Rutte zien ook over behoorlijk wat humoristische kwaliteiten te beschikken. In de Amerikaanse variant wordt vervolgens de president onder vuur genomen door een comedian, Dolf Jansen mocht gisteren de Hollandse honneurs waarnemen. Hij noemde Rutte steevast zijn voorprogramma. Twan Huys en Dolf Jansen doen een nabeschouwing.

 

10 feb: Dolf in Correspondents' Dinner bij de NTR

 

Op woensdag 10 februari 2016 vond het Nederlandse Correspondents' Dinner plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In de Verenigde Staten is het Correspondents' Dinner het jaarlijkse hoogtepunt voor de parlementaire pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici. De president houdt een toespraak waarin hij de pers en de politiek op de hak neemt, gevolgd door een toespraak van een stand up comedian. In een uitzending van College Tour (zie foto) daagde presentator Twan Huys in 2011 premier Mark Rutte uit voor een Nederlandse versie van het Correspondents' Dinner.
Premier Rutte zegde toe, maar korte tijd later viel zijn kabinet. Inmiddels is er weer een afspraak met de premier en is de datum definitief. Het Nederlandse Correspondents' Dinner zal worden gehouden in de Beurs van Berlage op 10 februari 2016. Na de toespraak van de premier is er een speech van Dolf Jansen. Vanzelfsprekend is er ook een exclusief diner.
 
Heb je het gemist? Kijk het hier terug.

14 feb: Dolf Jansen en The LSB Experience

Ooit was een troubadour een man met een stoffige baard en dito gitaar, die met een stapel schorre liedjes de mensen vermaakte. Tegenwoordig zouden we zeggen: (een van) de Beste Singer-songwriters van Nederland (!!)

The Troubadour is een van de meest beroemde music clubs van Amerika, West-Hollywood, LA, California. Je voelt de zon al, je ruikt de oceaan, wellicht snuif je een pilletje weg….Dolf Jansen en the LSB Experience delen liefde voor muziek, zeker die van de westcoast van Amerika.

Veel van hun muziekhelden startten hun muzikale carriere in the Troubadour: Jackson Browne, The Eagles, James Taylor, the Byrds, Crosby, Stills & Nash..
In The Story of the Troubadour zal Dolf Jansen op eigen wijze in de huid van Doug Weston, oprichter en eigenaar van deze club, zien te kruipen. Doug was een flamboyante figuur die bekend stond om wurgcontracten en grote verhalen.

Dolf neemt je mee terug in de tijd, naar de plek waar Steve Martin en Cheech&Chong werden ontdekt, de plek waar John Lennon er werd uitgegooid, maar ook de plek waar Linda Ronstadt, Carole King, Van Morrison, Bonnie Raitt en Bruce Springsteen geweldige concerten speelden.
Dolf is in goed gezelschap: The LSB Experience, Marcel Luntungan, Hans Sligter en Sjoerd van den Broek, met hun vaste ritme sectie Peter Deiman en Rob Hendriks. 5 jaar speelden ze de songs van hun muziekhelden, nu is het tijd voor de definitieve tribute to The Troubadour…..

The Story of the Troubadour: prachtige liedjes, mooie verhalen en hier en daar een onnodige grap.

open: 19:30u start: 20:30u
vvk € 20 deur € 20
muziek Podium de Vorstin

http://www.devorstin.nl/event/lsb-experience-dolf-jansen/

 

Afslag Thunder Road door op Radio 2

Vandaag presenteerde Dolf Jansen de laatste uitzending van Afslag Thunder Road op Radio 6. De zender moet stoppen per 1 januari 2016. Goed nieuws echter, voor de liefhebbers van het programma. Vanaf 2 januari is het in de nacht van vrijdag op zaterdag te horen van 4:00 tot 6:00 op Radio 2.

Afslag Thunder Road besteedt sinds 2009 aandacht aan singer-songwriters, met een vleugje americana en country en popmuziek met een rafelig randje.

29 nov: Dolf opent klimaatparade

In verschillende landen zijn betogers de straat op gegaan om maatregelen te eisen ter bescherming van het klimaat. De demonstraties komen daags voor de VN-klimaattop in Parijs.

In Amsterdam lopen een paar duizend mensen door de binnenstad, in een mars die is georganiseerd door Greenpeace, Oxfam Novib en Milieudefensie. De deelnemers aan de Klimaatparade willen dat Nederlanders meer wind- en zonne-energie gebruiken en minder fossiele brandstoffen. Dolf Jansen opent de Klimaatparade op het Museumplein.