Dolf Jansen

Nieuws

14 feb: Dolf bij DWDD

Dolf rent vanavond weer voorbij, NPO1 om 19:00.

"Het wordt tijd dat iemand de jarige @markrutte toespreekt. Ik denk dat ik dat zou kunnen zijn. Vanavond @dwdd #50!#Abraham#hoera...?!"

26 feb: Dolf in de Verwondering

Annemiek Schrijver ontmoet gasten uit verschillende religieuze tradities en maatschappelijke achtergronden. Zij neemt haar gasten mee de stilte van de zondag in om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Zondag 26 februari de beurt aan Dolf Jansen. Om 8:25 op NPO2

27 jan: Dolf bij DWDD

Elke maand halen we onze Amigos bij elkaar en bespreken we het meest opvallende nieuws uit de muziekindustrie. Van nieuwe releases, tot bizarre optredens of nog nooit eerder uitgebrachte singles; onze Amigos ontgaat niets. Aangezien er veel vette muziek wordt besproken hebben wij alles helder op een rijtje gezet in onze Spotify playlist! Volg ons (@dewerelddraaitdoor) op Spotify, of beluister 'm hier!

18 jan: Dolf in DWDD

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden: een marathon lopen onder de twee uur. De Keniaanse Eliud Kipchoge wil in mei als eerste atleet onder deze magische grens gaan lopen. Samen met Nike en een groep wetenschappers bereidt hij zich voor. Het huidige record staat op 2:02.57, gelopen in Berlijn in 2014. Aan tafel: cabaretier én marathonloper Dolf Jansen.

10 jan: Dolf aan tafel bij Tijs

Tijs van den Brink ontvangt Dolf Jansen als eerste tafelgast in de nieuwe reeks van zijn live-opinieprogramma 'De Tafel van Tijs' op NPO 2.

Dolf Jansen is al jarenlang een warm pleitbezorger van ontwikkelingssamenwerking en eerlijke handel. Van den Brink bespreekt met hem de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Wat vindt Dolf Jansen bijvoorbeeld van het VVD-standpunt dat landen die hun uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugnemen geen ontwikkelingshulp meer mogen krijgen? Welke partijprogramma's blinken uit, of juist niet, in hun passages over ontwikkelingssamenwerking? Helpt hulp eigenlijk? Jazeker, en als we het slim aanpakken kunnen we veel bereiken, daarvan is Dolf Jansen overtuigd. 'We kunnen op allerlei manieren zorgen voor meer toekomstperspectieven in Afrika. Dan kunnen we ook een groot deel van de vluchtelingenstromen tegengaan. Een Ghanees woont echt liever in Ghana dan in Nieuwegein hoor, tenzij hij denkt dat 'ie het in Nieuwegein beter heeft.'

Dinsdag 10 januari 21.20 uur op NPO 2.

Kijk het HIER terug.