Dolf Jansen

Nieuws

27 jan: Dolf bij DWDD

Elke maand halen we onze Amigos bij elkaar en bespreken we het meest opvallende nieuws uit de muziekindustrie. Van nieuwe releases, tot bizarre optredens of nog nooit eerder uitgebrachte singles; onze Amigos ontgaat niets. Aangezien er veel vette muziek wordt besproken hebben wij alles helder op een rijtje gezet in onze Spotify playlist! Volg ons (@dewerelddraaitdoor) op Spotify, of beluister 'm hier!

18 jan: Dolf in DWDD

Het werd lange tijd voor onmogelijk gehouden: een marathon lopen onder de twee uur. De Keniaanse Eliud Kipchoge wil in mei als eerste atleet onder deze magische grens gaan lopen. Samen met Nike en een groep wetenschappers bereidt hij zich voor. Het huidige record staat op 2:02.57, gelopen in Berlijn in 2014. Aan tafel: cabaretier én marathonloper Dolf Jansen.

10 jan: Dolf aan tafel bij Tijs

Tijs van den Brink ontvangt Dolf Jansen als eerste tafelgast in de nieuwe reeks van zijn live-opinieprogramma 'De Tafel van Tijs' op NPO 2.

Dolf Jansen is al jarenlang een warm pleitbezorger van ontwikkelingssamenwerking en eerlijke handel. Van den Brink bespreekt met hem de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Wat vindt Dolf Jansen bijvoorbeeld van het VVD-standpunt dat landen die hun uitgeprocedeerde asielzoekers niet terugnemen geen ontwikkelingshulp meer mogen krijgen? Welke partijprogramma's blinken uit, of juist niet, in hun passages over ontwikkelingssamenwerking? Helpt hulp eigenlijk? Jazeker, en als we het slim aanpakken kunnen we veel bereiken, daarvan is Dolf Jansen overtuigd. 'We kunnen op allerlei manieren zorgen voor meer toekomstperspectieven in Afrika. Dan kunnen we ook een groot deel van de vluchtelingenstromen tegengaan. Een Ghanees woont echt liever in Ghana dan in Nieuwegein hoor, tenzij hij denkt dat 'ie het in Nieuwegein beter heeft.'

Dinsdag 10 januari 21.20 uur op NPO 2.

Kijk het HIER terug.

30 dec: Oudejaars 2016 online

Op 30 december zet Dolf Jansen Veilig, zijn Oudejaars 2016, integraal op internet. Opgenomen in een uitverkocht theater de Veste in Delft op 22 december, geen montage, geen make up, geen script….2016 zoals het was: hard, poetisch, meedogenloos, ontroerend en heel erg grappig, ook.

Omdat niet iedereen naar het theater gaat

Omdat sommige mensen liever naar hun scherm kijken dan naar de pezige cabaretier in real life

Omdat Dolf zijn voorstelling en zijn woorden van empathie en menselijkheid graag met zoveel mogelijk kijkers wil delen

Omdat sommige mensen liever gratis kijken dan een kaartje kopen

Omdat er nog wat ruimte was op het grote YouTube

 30 december, 20uur15, Oudejaars 2016 uitroepteken.

En na dat tijdstip natuurlijk op elk gewenst moment alsnog of nog een keer te bekijken. Tot het einde der tijden of toch op zijn minst tot aan de inauguratie van de heer D.Trump. Gelukkig nieuwjaar!