Dolf Jansen

Nieuws

1 sept: Oudejaars 2018 van start

Vanaf 1 september speelt Dolf Jansen, zoals eigenlijk elk jaar, een Oudejaars. 2018, ditmaal. Het zou wel eens zijn 27e kunnen zijn, maar niet alle kleitabletten uit zijn begintijd zijn al ontcijferd. Beeldenstorm, zo heet de voorstelling. Omdat het jaar begon met felle discussies over standbeelden (straatnaambordjes, namen van scholen en tunnels) van Oud-Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Of gewoon racisten waren, massamoordenaars, tuig in een pofbroek. Blijven standbeelden en borstbeelden staan en, vooral, wat leren we van onze geschiedenis? Maar eigenlijk is Beeldenstorm vooral wat we elke dag, 24/7 over ons heen krijgen, via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news outlets, de schermpjes van phone en tablet en natuurlijk de tweets van bevriend staatshoofd D. Trump. Eén van de meest intelligente en goedgebouwde mannen in het Witte Huis. Beeldenstorm geeft, in de laatste 4 maanden van dit jaar, een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe. Beeldenstorm: beter gaat het niet worden in 2018…!

Kijk hier voor zijn speellijst

7 okt: Spijkers viert 30-jarig jubileum

Spijkers met Koppen bestaat 30 jaar en dat wordt groots gevierd met een middag vol muziek, cabaret en columns op het speciale Spijkerpodium. 

Dolf Jansen en Felix Meurders verruilen voor één keer hun vaste stek voor Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar ontvangen ze cabaretiers, columnisten, muzikale gasten en tal van andere mensen om het jubileum van het populaire radioprogramma te vieren. Op het speciale Spijkerspodium staan onder anderen cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe, columnisten Hans Sibbel en Merijn Scholten en artiesten Rowwen Hèze en Stef Bos. En daar blijft het niet bij; In aanloop naar het jubileum maken Dolf en Felix bekend welke vrienden van het programma nog meer langskomen. 

Het radioprogramma Spijkers met Koppen is sinds 1988 iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren bij BNNVARA (voorheen VARA) op NPO Radio 2. Het programma wordt uitgezonden vanuit café The Florin in Utrecht en al jaren gepresenteerd door Dolf Jansen en Felix Meurders. In Spijkers met Koppen schuiven politici, sporters en columnisten aan voor een goed gesprek, maar het kan ook gaan over kunst en cultuur, burenruzies of vreselijk uit de hand gelopen hobby’s. En er zijn optredens van grote artiesten en cabaretiers in de meest intieme setting. Alles kan en mag in Spijkers!

Kaarten hier

16-26 augustus: Oxfam Novib ambassadeur Dolf Jansen naar Vietnam: Hoe verslaan wij armoede?

Al ruim 15 jaar zet Dolf Jansen zich vrijwillig in om het werk van Oxfam Novib onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek. Donderdag 16 augustus reist Dolf af naar Vietnam. Hij zal daar onderzoeken hoe armoede en ongelijkheid er in Vietnam uitziet, en wat Oxfam Novib doet om de problemen aan te pakken. Hij bezoekt onder meer een duurzame garnalenproducent en het op landbouwontwikkeling gerichte bedrijf BioKing, dat met steun van het Oxfam Novib Business Development programma is ontwikkeld tot een succesvolle onderneming. Dolf bezoekt ook organisaties en personen gelinkt aan Oxfam’s belastingcampagne in Vietnam. Hij zal onder meer zien en horen wat de gevolgen zijn van extreme ongelijkheid in het land.  Verder bezoekt hij het Workers Right programma van Oxfam Novib voor informele arbeiders (veelal vrouwelijke straatverkopers), die een derde uitmaken van de Vietnamese Economie.Dolf is te volgen op zijn eigen twitteraccount en op @OxfamNovib en Facebook.

Volg Dolf via facebook, twitter of instagram.


 


21 Juli: DOLF JANSEN EN ANDRÉ VAN DER HOFF BIJ ZOMER OP HET PLEIN

Zaterdagavond 21 juli brengen de Noord-Hollandse André van der Hoff en Dolf Jansen een swingend optreden met Ierse muziek en verhalen. De twee treden op het Alkmaarse Canadaplein op, in het kader van de reeks Zomer op het Plein concerten.

André en Dolf brengen anderhalf uur lang alleen maar Ierse muziek. Tussendoor vertelt cabaretier op een komische manier verhalen over het Ierse land, de mensen en vooral over de keuze tussen whiskey en Guinness bier.

Het optreden is gratis te bezoeken van 20:30 tot 22:00 uur. Meer informatie op zomerophetplein.nl.

12 maart: Dolf met Arborist op het podium

Dolf gaat Arborist 4 keer vergezellen op het podium. 

Americana: authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Deze Ierse band die country, folk en blues in een modern jasje steekt, heeft de internationale pers onlangs doen jubelen! Mark McCambridge speelde zijn eerste show als Arborist in 2014, waarbij hij James Yorkston tijdens zijn optreden begeleidde. Een indrukwekkende solo tour door Ierland volgde, waarna hij het voorprogramma mocht verzorgen van o.a. Low Cat Power, Echo and The Bunnymen en Huy Garvey. 

Arborist en Dolf staan 4 keer samen op het podium;

14 maart in Tivoli te Utrecht, 15 maart Neushoorn te Leeuwarden, 18 maart Podium Victorie te Alkmaar en 20 maart in Theater Walhalla te Rotterdam.


22 feb: Reactie op DWDD van 21 februari

Gisteravond mocht ik aanschuiven bij de meest glimmende en dynamische tafel van het Nederlandsche Televisielandschap, DWDD. Ik zit daar wel vaker en neem meestal wat grapjes of fijne liedjes mee. Gisteren ging het echt ergens over. Vreselijke voorvallen en afzichtelijk gedrag binnen hulporganisaties, hoe ik daar als ambassadeur van Oxfam-Novib mee omga, en hoe nu verder.

Het was een meer dan stevig gesprek, maar dat kan ik wel aan.

Ik hoop en denk dat ik duidelijk heb gemaakt hoe vreselijk ik de aanleiding van het gesprek en alle ophef vind, waarom ik ambassadeur was en blijf van Oxfam-Novib en waarom het volgens mij juist van het grootste belang is actief te blijven voor alle organisaties die zich inzetten voor kinderrechten, vrouwenrechten, onderwijs, tegen mensenhandel/smokkel en alles wat verder samenhangt met de seksindustrie, voor familyplanning, voorbehoedsmiddelen en keuzevrijheid van de vrouw, voor wat je een rechtvaardiger wereld zou kunnen noemen. 

Dus dat.

Heel veel dank voor je blijk van steun, lieve bericht, hart onder mijn riem en/of milde belediging met liefdevolle ondertoon! 

Hierbij mijn persoonlijke reactie op vreselijke bericht over Oxfam-Britain en de reacties daarop

The Times bracht vandaag een stuk over vreselijk gedrag en gebeurtenissen op Haiti in 2010/11, waarbij mensen van Oxfam-Engeland aldaar betrokken zijn geweest. Ik heb, net als al degenen die er vandaag op hoge toon reageren, geen idee wat er echt gebeurd is, maar vind wat ik lees walgelijk en vreselijk. Omdat ik in Nederland al meer dan 15 jaar ambassadeur ben van (Oxfam-)Novib, schrijf ik er iets over. Alles dat het werk van Oxfam en OxfamNovib in diskrediet brengt en moeilijker maakt, maakt mij verdrietig en boos. Verdrietig, omdat het soort gedrag waarover geschreven wordt lijnrecht staat tegenover hoe ik vind dat je met elkaar omgaat, hoe je je gedraagt, hoe je verantwoordelijk bent voor je gedrag, en de gevolgen daarvan voor anderen. En boos, omdat het werk van Oxfam en Oxfam-Novib zo fokking belangrijk en nodig is: armoedebestrijding, vrouwen- en kinderrechten, tegengaan van klimaatverandering, oplossingen voor vluchtelingenproblematiek wereldwijd, eerlijke handel, een rechtvaardiger wereld. En tegen alles wat dat moeilijker maakt - en al helemaal het seksueel wangedrag van een aantal mensen – verzet ik me. Juist ook omdat de toon in media en op social media, als het gaat over ontwikkelingssamenwerking, hulporganisaties etc, al vaak zo hard is, omdat we leven in een tijd dat Nederlandse politieke partijen/bewegingen pogingen doen wat er nog over is van internationale hulp te snoeien, een tijd dat een grote Britse krant pleit voor het helemaal stopzetten van internationale hulp. Ik veroordeel het wangedrag waar het hierboven over gaat, en zet me met alles wat ik heb in als ambassadeur van Oxfam-Novib.

THE LSB EXPERIENCE - THE STORY OF THE TROUBADOUR, MET O.A. DOLF JANSEN

ODE AAN AMERIKAANSE WEST COAST SONGS, MET DOLF JANSEN, MARCEL LUNTUNGAN, HANS SLIGTER, SJOERD VAN DEN BROEK, ROB HENDRIKS EN PETER DEIMAN

The LSB Experience, vijf mannen met een groot kloppend hart voor de muziek van the Westcoast. En precies daarom nemen ze U mee naar the Troubadour. The Troubadour is een van de meest beroemde music clubs van Amerika. Veel muziekhelden van The LSB Experience startten hun muzikale carrière in the Troubadour: Jackson Browne, The Eagles, James Taylor, The Byrds, Crosby, Stills & Nash. Joni speelde er, Springsteen, Carole King, Neil Young… In The Story of the Troubadour hoort u de mooiste liedjes van deze helden, en hoort u van Dolf Jansen het verhaal van de club, van Doug Weston, flamboyant oprichter en eigenaar van the Troubadour, van wurgcontracten, seks en hier en daar een beetje drugs. Soms. The Story of the Troubadour: prachtige liedjes, mooie verhalen en hier en daar een stapel onnodige grappen.

Recensie

Klik hier voor de speellijst