Dolf Jansen

Nieuws

22 feb: Reactie op DWDD van 21 februari

Gisteravond mocht ik aanschuiven bij de meest glimmende en dynamische tafel van het Nederlandsche Televisielandschap, DWDD. Ik zit daar wel vaker en neem meestal wat grapjes of fijne liedjes mee. Gisteren ging het echt ergens over. Vreselijke voorvallen en afzichtelijk gedrag binnen hulporganisaties, hoe ik daar als ambassadeur van Oxfam-Novib mee omga, en hoe nu verder.

Het was een meer dan stevig gesprek, maar dat kan ik wel aan.

Ik hoop en denk dat ik duidelijk heb gemaakt hoe vreselijk ik de aanleiding van het gesprek en alle ophef vind, waarom ik ambassadeur was en blijf van Oxfam-Novib en waarom het volgens mij juist van het grootste belang is actief te blijven voor alle organisaties die zich inzetten voor kinderrechten, vrouwenrechten, onderwijs, tegen mensenhandel/smokkel en alles wat verder samenhangt met de seksindustrie, voor familyplanning, voorbehoedsmiddelen en keuzevrijheid van de vrouw, voor wat je een rechtvaardiger wereld zou kunnen noemen. 

Dus dat.

Heel veel dank voor je blijk van steun, lieve bericht, hart onder mijn riem en/of milde belediging met liefdevolle ondertoon!