Dolf Jansen

Nieuws

2 nov: Dolf in Koffietijd

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper.

Vanaf 1 september speelt Dolf Jansen, zoals elk jaar, een Oudejaars. De voorstelling heet Beeldenstorm. Dolf komt langs om te praten over zijn oudejaarsconference.

Kijk om 10:00 uur naar Koffietijd op RTL4

1 nov: Dolf zijn debuut als druktemaker

Voor Dolf Jansen in De Nieuws BV was het ook niet zomaar een column. De afgelopen 20 jaar schreef hij er naar eigen zeggen duizenden, maar vandaag maakte hij zijn debuut als Druktemaker: ''Ik wil niet de Twan Huys van dit onvolprezen programma worden, ik wil niet door grote collega’s als van Amstel en Derks achter mijn magere ruggetje worden uitgelachen.''

''Middels deze drie minuten word ik opgenomen in het gilde der Druktemakers. Waarbij drie minuten kort is, maar tijd is natuurlijk relatief. Ik bedoel, Willem-Alexander sprak in september de langste troonrede ooit uit, 21 minuten. Ik had die tekst er in dik 8 minuten uit kunnen rammen, en dan zonder versprekingen. Wellicht was hij toch wat afgeleid door Maxima naast hem, met een hoed met dusdanige schotel eraan bevestigd dat ze volgens mij alle Turkse zenders tegelijkertijd kon binnentrekken.''

''Als u me tien minuten geleden hier net buiten de studio zag, onder dat prachtige Radio 1-systeemplafond, met die heerlijke TL-verlichting vol in m'n smoeltje en vrij uitzicht op de creatieve bursting bubble die Mediapark heet, dan zag u me inderdaad met een puppy. Knuffelend, ja. Ik laat voor mijn debuut hier niks aan het toeval over.''

Kijk hier terug


16 okt: Dolf bij Tijd voor Max

Als er een Nobelprijs voor positiviteit en doorzettingsvermogen zou bestaan zou Bibian Mentel de eerste winnares moeten zijn. Deze week verscheen haar boek 'Leef', een aanvulling op haar vorige boek 'Kutkanker', met een aantal nieuwe hoofdstukken over het turbulente jaar van de drievoudig Paralympisch kampioen. Bibian en haar moeder Maude Meijlink schuiven bij ons aan.

Verder: Dolf Jansen komt vertellen over zijn voorstelling 'Beeldenstorm'. Daarin blikt hij terug op dit jaar. Hoe doet hij dat terwijl het jaar nog bezig is? En voegt Dolf actuele gebeurtenissen toe?

En Gerard Cox en Jan Dulles brengen een hommage aan Robert Long, die dit 22 oktober 75 jaar zou zijn geworden. Jan speelt ook nog een nummer van de in 2006 overleden zanger: Flink zijn.

 

Vandaag 17:10  NPO 1 41 min 
Morgen  10:15  NPO 1 (hh)
Kijk hier terug

 

1 sept: Oudejaars 2018 van start

Vanaf 1 september speelt Dolf Jansen, zoals eigenlijk elk jaar, een Oudejaars. 2018, ditmaal. Het zou wel eens zijn 27e kunnen zijn, maar niet alle kleitabletten uit zijn begintijd zijn al ontcijferd. Beeldenstorm, zo heet de voorstelling. Omdat het jaar begon met felle discussies over standbeelden (straatnaambordjes, namen van scholen en tunnels) van Oud-Hollandsche Helden, die wellicht wat minder heldhaftig waren dan we zouden willen. Of gewoon racisten waren, massamoordenaars, tuig in een pofbroek. Blijven standbeelden en borstbeelden staan en, vooral, wat leren we van onze geschiedenis? Maar eigenlijk is Beeldenstorm vooral wat we elke dag, 24/7 over ons heen krijgen, via oude en nieuwe media, socials en a-socials, fake news outlets, de schermpjes van phone en tablet en natuurlijk de tweets van bevriend staatshoofd D. Trump. Eén van de meest intelligente en goedgebouwde mannen in het Witte Huis. Beeldenstorm geeft, in de laatste 4 maanden van dit jaar, een beeld van wie we zijn, waar we zijn, waar we heengaan en of we een standbeeld verdienen. Heel veel humor, poëzie en publieksparticipatie tot in de garderobe. Beeldenstorm: beter gaat het niet worden in 2018…!

Kijk hier voor zijn speellijst

7 okt: Spijkers viert 30-jarig jubileum

Spijkers met Koppen bestaat 30 jaar en dat wordt groots gevierd met een middag vol muziek, cabaret en columns op het speciale Spijkerpodium. 

Dolf Jansen en Felix Meurders verruilen voor één keer hun vaste stek voor Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Daar ontvangen ze cabaretiers, columnisten, muzikale gasten en tal van andere mensen om het jubileum van het populaire radioprogramma te vieren. Op het speciale Spijkerspodium staan onder anderen cabaretiers Niels van der Laan en Jeroen Woe, columnisten Hans Sibbel en Merijn Scholten en artiesten Rowwen Hèze en Stef Bos. En daar blijft het niet bij; In aanloop naar het jubileum maken Dolf en Felix bekend welke vrienden van het programma nog meer langskomen. 

Het radioprogramma Spijkers met Koppen is sinds 1988 iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren bij BNNVARA (voorheen VARA) op NPO Radio 2. Het programma wordt uitgezonden vanuit café The Florin in Utrecht en al jaren gepresenteerd door Dolf Jansen en Felix Meurders. In Spijkers met Koppen schuiven politici, sporters en columnisten aan voor een goed gesprek, maar het kan ook gaan over kunst en cultuur, burenruzies of vreselijk uit de hand gelopen hobby’s. En er zijn optredens van grote artiesten en cabaretiers in de meest intieme setting. Alles kan en mag in Spijkers!

Kaarten hier

16-26 augustus: Oxfam Novib ambassadeur Dolf Jansen naar Vietnam: Hoe verslaan wij armoede?

Al ruim 15 jaar zet Dolf Jansen zich vrijwillig in om het werk van Oxfam Novib onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek. Donderdag 16 augustus reist Dolf af naar Vietnam. Hij zal daar onderzoeken hoe armoede en ongelijkheid er in Vietnam uitziet, en wat Oxfam Novib doet om de problemen aan te pakken. Hij bezoekt onder meer een duurzame garnalenproducent en het op landbouwontwikkeling gerichte bedrijf BioKing, dat met steun van het Oxfam Novib Business Development programma is ontwikkeld tot een succesvolle onderneming. Dolf bezoekt ook organisaties en personen gelinkt aan Oxfam’s belastingcampagne in Vietnam. Hij zal onder meer zien en horen wat de gevolgen zijn van extreme ongelijkheid in het land.  Verder bezoekt hij het Workers Right programma van Oxfam Novib voor informele arbeiders (veelal vrouwelijke straatverkopers), die een derde uitmaken van de Vietnamese Economie.Dolf is te volgen op zijn eigen twitteraccount en op @OxfamNovib en Facebook.

Volg Dolf via facebook, twitter of instagram.


 


21 Juli: DOLF JANSEN EN ANDRÉ VAN DER HOFF BIJ ZOMER OP HET PLEIN

Zaterdagavond 21 juli brengen de Noord-Hollandse André van der Hoff en Dolf Jansen een swingend optreden met Ierse muziek en verhalen. De twee treden op het Alkmaarse Canadaplein op, in het kader van de reeks Zomer op het Plein concerten.

André en Dolf brengen anderhalf uur lang alleen maar Ierse muziek. Tussendoor vertelt cabaretier op een komische manier verhalen over het Ierse land, de mensen en vooral over de keuze tussen whiskey en Guinness bier.

Het optreden is gratis te bezoeken van 20:30 tot 22:00 uur. Meer informatie op zomerophetplein.nl.

12 maart: Dolf met Arborist op het podium

Dolf gaat Arborist 4 keer vergezellen op het podium. 

Americana: authentieke country, folk en blues in een modern jasje. Deze Ierse band die country, folk en blues in een modern jasje steekt, heeft de internationale pers onlangs doen jubelen! Mark McCambridge speelde zijn eerste show als Arborist in 2014, waarbij hij James Yorkston tijdens zijn optreden begeleidde. Een indrukwekkende solo tour door Ierland volgde, waarna hij het voorprogramma mocht verzorgen van o.a. Low Cat Power, Echo and The Bunnymen en Huy Garvey. 

Arborist en Dolf staan 4 keer samen op het podium;

14 maart in Tivoli te Utrecht, 15 maart Neushoorn te Leeuwarden, 18 maart Podium Victorie te Alkmaar en 20 maart in Theater Walhalla te Rotterdam.