Dolf Jansen

Columns

Non touch

Verschenen in NS op

Ik moest echt even in Miami zijn, op doorreis ook nog, anders was ik er niet eens over begonnen. Had  ik het niet eens gezien, zelfs, dat benzinestation op een van de uitvalswegen van die de mens in de gelegenheid stellen Miami te verlaten. Bijvoorbeeld naar Miami Beach, maar u kunt ook naar een plek gaan waar de combinatie zon, hoogbouw en consumeren nog geen oneindig triootje zijn aangegaan. En dat zou ik u eerlijkgezegd sterk aanraden. Baku (Azarbeidjan), Kinsale (Ierland) en Nunspeet (Veluwe) zijn ook mooi!

Maar goed, Miami, doorreis, tankstation, langs de weg aangeprezen met de tekst non touch carwash,  en dat lijkt me een goede zaak, want je moet er toch niet aan denken dat je je autootje staat te soppen en dat je dan met je handen in aanraking komt met die auto, of met dat sop. Jakkiebah!

Amerika, onze grote broer, loopt weer eens voorop,  en ik denk dat non touch de toekomst heeft. Of is. Wat zou het volgende kunnen zijn? Nontouch food, natuurlijk! Het gaat  zeker in Amerika, allang niet meer  om smaak , het gaat erom in een zo kort mogelijke tijdsspanne zoveel mogelijk calorieen, liefst overdekt met gesmolten ‘kaas’,  naar binnen te schoffelen. En daarbij is echt geen enkele reden te bedenken dat je je voedsel ook feitelijk op enig moment zou hoeven aan te raken.  Non touch religion lijkt me ook goed, zeker als je misdienaar bent of dat zou willen worden. Nontouch truth, een soort Amerikaanse variant op de waarheid, en als u zelf even de moeite neemt terug te denken naar de afgelopen drie, vier jaar internationale politiek, denk ik dat u vrij snel een stapel ‘truths’ bij elkaar hebt waar echt niemand aan zou willen zitten. Of iets mee te maken zou willen hebben. En, tot slot, non touch love, non touch sex , het scheelt een hoop douchen, en ik heb in Florida echt niemand gezien met wie ik lichaamssappen zou willen uitwisselen. Vandaar ook dat ik op doorreis was.