Dolf Jansen

Columns

Peter en Dennis

Verschenen in Noord Hollands dagblad op

Dennis Rodman is gaan zitten. Ik herhaal: Dennis Rodman is gaan zitten!!! Ik heb geen idee of u al weet waar ik het over heb, laat staan of u er al van wist, maar Dennis Rodman, de man die al op tweejarige leeftijd het enfant terrible ver voorbij was, en zich sindsdien alleen maar ontwikkeld heeft, althans op dat terrein, en toen tot overmaat van terrible ook nog is gaan basketballen, en dat nog bleek te kunnen ook, en niet zo’n beetje, dus dat kwam in de NBA terecht, en daar werd het allemaal alleen maar erger en lastiger, en toen deed ie het ook nog een tijdje met Madonna (niet die van de onbevlekte ontvangenis, dus), en toen had ie tattoo’s en elke week een ander kapsel en droeg ie wel eens  vrouwenondergoed en kreeg ie heel vaak boetes en mocht ie weer een tijdje niet mee-ballen, afijn, die Dennis Rodman dus, is weer terug, maar had slechts een wedstrijd nodig om zich weer lekker te misdragen. Hij ging dus zitten. Want hij was boos op de scheids. Want die had ‘m straf gegeven, omdat ie iets had gedaan dat niet helemaal des basketballs was. En toen ging ie zitten. En kreeg een dikke boete, en mocht weer een tijdje niet meedoen. En nodigde toen het hoofd van de basketbal-tuchtcommissie uit een paar bokshandschoenen aan te trekken en dan zouden ze onderling wel eens uitmaken wie de echte kerel is…

Maar nogmaals, wie weet wist u dit al, stond dit al in de krant, heeft het Noordhollands Dagblad er al een vlammend commentaar aan gewijd. Ik weet dat niet. Ik heb geen idee. Ik lees het hier, ik maak het hier mee en bericht u erover. Maar ik heb geen idee. Laat staan over wat er bij u, bij jullie, allemaal gebeurd. Op flarden na: een keer in de week krijg ik een verwarde mail (e-) van een vriend, een collega van een niet-commerciele, ik herhaal NIET-commerciele omroep, waarin hij mij op de hoogte probeert te houden van wat er bij jullie gebeurt. Ik citeer van een week geleden: ik heb weer verloren met schaken, Romme is WK schaatsen, de grote 3 voetbal wonnen maar liggen uit  beker, Verstappen kan weer racen en of Dolf de KG-loop wil lopen?  U denkt dan: dat is al weken geleden. Ik denk dan: stop toch eens met schaken; wat zal Gianni gelachen hebben; wie zijn tegenwoordig de grote 3 (en is Jan Wouters nog trainer, en heeft Oranje nog gelijkgespeeld sinds ik weg ben, en heeft Clarence in Italie al pienanties genomen en…) ; wie heeft Verstappen in godsnaam weer een auto gegeven ; waar is de KG-loop. Of wanneer? Dus dan weet ik eigenlijk nog niks, en dat dan nog twee weken na dato.

En dan zet ik de tv nog even aan en zie tot mijn vreugde een woedende Dennis Rodman die verklaart dat hij zou wel eens met een paar bokshandschoenen tegen het hoofd van de basketbal-tuchtcommissie jada jada jada. Heerlijk! Want laat ons tot slot eerlijk zijn, mannen: we misdragen ons toch allemaal wel eens, we kleuren allemaal ons haar toch, we dragen toch allemaal wel eens vrouwenondergoed…of praat ik weer volledig voor mezelf?