Dolf Jansen

Columns

Bericht uit de koers

Verschenen in Noord Hollands dagblad op

Op woensdag kreeg ik een mailtje van een vriend, of ik wel wist dat het parcours in Egmond veranderd was, en dat het veel zwaarder zou worden.

Op donderdag werd ik gebeld door een dorpsgenoot, of ik wel wist dat het parcours in Egmond veranderd was, en dat het zwaarder zou worden dan ooit.

Op vrijdagmiddag werd ik geinterviewd door een journalist die toevalligerwijs een huisje heeft bij Bakkum, en die me vroeg of ik wel wist dat de duinovergang die we zondag gaan gebruiken vreselijk stijl en bijna onbegaanbaar is. Wandelend.

Vrijdagavond heel laat sprak ik een voormalig top-atleet en nog steeds hard-loper, die me verzekerde dat deze Egmond zo zwaar zou worden, dat we het er over 20 jaar nog over zouden hebben.

Met deze bagage vertrok ik zaterdag richting Egmond, want ik laat me niet gekmaken. Ik had alleen geen idee welke schoenen ik zou gaan dragen, welke en hoeveel kleding ik nodig zou hebben, en of een klein overlevingspakketje voor onderweg (eten, drinken, creditcard) wellicht toch niet zo’n gek idee was. En een kompas, vuurpijlen, thermodeken, gsm, gewoon een basispakketje.