Dolf Jansen

Columns

Oh la la!

Verschenen in Algemeen Dagblad op

De sticker op de brievenbus die me normaalgesproken beschermt tegen kilo’s reclamefolders per week, was niet bestand tegen een klein glimmend foldertje met opschrift ‘Oh la la!’ en de tekst ‘alleen bestemd voor kijkers van 18 jaar en ouder!’, hetgeen achterop nog eens werd bevestigd door een ‘belangrijke mededeling’ dat het hier om ‘een erotische aanbieding’ ging die je vooral ongeopend weg moest werpen als je nog geen 18 was. Of als u ‘geen liefhebber (was) van erotiek’, dan ook. Ik denk dat de combinatie van erotiek in een gesloten enveloppe, gecombineerd met het boven-de-18-gebod voor menig 15-jarige voldoende was om tot iets van een hoogtepunt te komen, zonder ook maar iets gezien of gelezen te hebben, maar dit terzijde. Ik keek verder: ‘2 sexy surprises’ werd me beloofd, plus ik zag een stukje damesbillen met een moeizaam koordje daar weer tussen, en een rood roosje er weer ergens opgeborduurd....it’s a string, oh my god, it’s a real string!!

Met trillende handen opende ik het plaklaagje, en trad binnen in een ongekende erotische belofte, althans, als ik de moeite nam de antwoordkaart in te vullen (met blauwe opdruk VERTROUWELIJK), en terug te sturen naar een bedrijf dat Pabo heet. In mijn tijd was dat de kweekschool, maar het onderwijs is niet meer wat het ooit was, dat weet ik ook wel. En als ik dat deed, invullen, terugsturen, kreeg ik al zeker die string..oh yes, oh yesss!

Een ding slechts bracht mijn opwinding naar eh...beneden. Als ik zou bestellen, kreeg ik alweer het volgende kadootje: een grote zaklamp, met 15 boortjes en schroevendraaiers ingebouwd. Ik doe echt mijn best, meneer of mevrouw Pabo, maar dat kan ik maar niet rijmen met het oh la la-gevoel, waar ik juist zo van genoot.